Författare:
• 2009-09-27 17.09

Nikkor AF 50mm f/1.8DVälkomna till utmaningen igen. Det var ett tag sedan sist men nu kör vi igång igen. Nu är det vecka 39 och mitt i hösten. Då passar vi på med en lite speciell utmaning nämligen att fotografera vid en speciell fokallängd, eller brännvidd om man så vill. Utmaningen denna vecka är alltså därför att ta minst tio bilder med 50 mm fokallängd och sedan redovisa resultatet.

Varför 50 mm kan man undra? Det är den brännvidd som ligger mest nära det mänskliga ögat. Innan de digitala kamerornas era var det 50 mm objektivet som var det objektiv som kom med kamerorna och som ansågs vara normalobjektivet.

På en digitalkamera med DX-format, dvs småsensor eller APS-C som det också kallas så kan 50mm kännas lite för “lång” för att vara normal. Då får man ta ett steg tillbaka eller hitta en ny vinkel för att fånga det man vill fånga.

Har du inget 50mm objektiv ställer du in ditt kitobjektiv på ca 50mm zoom och jobbar med det. Ser fram mot resultaten. Posta länk till bilderna dina i kommentar här så lägger jag sedan upp bilderna med en riktig byline och länk tillbaka till din sida.


Här är mina bidrag:

Ladies outside Grand

Ladies outside Grand. Nikkor 50/1,8D.

Grand

Väntande utanför Grand. Nikkor 50/1,8D.

Hötorgsfaret, Sveavägen

Neonskylt. Nikkor 50/1.8D

Classic View

Klassisk Stockholmsvy. Nikkor 50/1.8D

Du kan följa upp alla kommentarer genom RSS 2.0 feeden. Du kan lämna en kommentar eller trackback från din egen site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Du kan lägga till en bild till din kommentar genom att klicka här.
Du kan även manuellt ange URL mellan [img] och [/img]-taggar.

Loading Disqus Comments ...