Författare:
• 2009-09-15 18.09
Uppdatering

På förslag äter vi hotellfrukost efter fotograferingen på Hotell Långholmen som har en frukostbuffe öppen från klockan 7.

Morgonen den 30/9 från klockan 6.15 blir det fotografering från Västerbron om vädret tillåter, och det gör det såvida det inte hällregnar. Det innebär att solen kommer gå upp ca 6.45 på morgonen och då står vi redo på Västerbron för att fotografera soluppgången och ljuset över Stockholms stad.

Glöm inte kolla in här kvällen innan, då bör vi ha en ganska stabil väderleksrapport för området…

Sumpan in IR

Sundbyberg en tidig morgon fotograferat i infrarött och sedan färglagt.

Det berättas att soluppgången på denna plats i staden ger ett ljus som påminner om det speciella “Skagen-ljuset” som många konstnärer, fotografer som målare älskar att använda sig av. Vi får läge att kontrollera äktheten i det påståendet!

Samling ca 6.15 på bron för förberedelser och sedan inväntar vi solens uppgång tillsammans!

Stativ kan vara lite bökiga eftersom vi står på en gång- och cykelbana så kanske monopod eller fäste som kan användas på broräcket fungerar bättre.

Tag med en varm tröja och en bra jacka, det kan vara kallt och eländigt den här tiden på året om man har lite otur. Vi hoppas förstås på en strålande soluppgång men det får vi se hur det blir. Dimma kan också vara effektfullt att fotografera på det här sättet så det är heller inget fel med det.

Efteråt äter vi frukost och “chimpar” över bilderna på Hotell Långholmen som har en fin frukostbuffe och sedan blir det väl dags för var och en att ta tag i dagens normala göromål.

Jag kommer ta mig hit via T-banan till Hornstull och därefter promenera ut på brospannet.

Du kan följa upp alla kommentarer genom RSS 2.0 feeden. Du kan lämna en kommentar eller trackback från din egen site.
8 Responses
 1. Hej och tack till alla som kom, det var mycket trevligt tycker jag! Länka gärna till era bästa bilder här så kan vi alla ta del av dem! Jag kommer lägga upp mina bilder så fort jag redigerat dem från kameran.

  Jag kan till andra också rekommendera frukosten på Långholmenfängelset, den var formidabel för sitt pris, endast 90:- per person för en riktig hotellfrukost med alla tänkbara tillbehör. Dock missade vi först att man måste gå till receptionen för att köpa biljett och sedan kan man gå till Wärdshuset för att avnjuta frukosten så vi yrade fram och åter några gånger innan det blev klart med detta.

 2. Marie Bollö says:

  Hej, GUD vilken härlig morgon! Solen var strålande! Fick lite fina bilder, mina finns på min Facebook, sök på mitt namn..där finns jag!
  Det kändes härligt att stå still och vänta på soluppgången, när alla andra rusade förbi på väg till sina jobb! Hela västerbron gungade av biltrafiken!

 3. Tomas Fransson says:

  Stort tack till Anders för initiativet. Här är en länk till mina bilder på Flickr
  http://www.flickr.com/photos/tfransson/sets/72157622364805857/detail/
  Tyvärr hann jag inte med frukosten, jobbet kallade men vi möts kanske en annan gång!

 4. Jag har inte hunnit med att redigera mina bilder ännu men de kommer läggas upp successivt när jag hinner med att gå igenom dem. Min första bild är dock en panorama över fjärden innan solen egentligen gått upp med bara gryningsljuset:
  Stockholm Autumn Daybreak Panorama

 5. Nu har jag hunnit gå igenom resten av bilderna mina också.
  [Bildspel] eller [Galleri]

 6. Linkan says:

  Jag har slängt upp mina bilder både på min facebooksida och på flickr

 7. Fint Linkan! Bra bilder tycker jag. Glöm inte du är välkommen att registrera dig på fotonen om du får lust att skriva något fotorelaterat!

 8. Tomas: Jag gillar verkligen brospannsbilderna. De blev lite annorlunda!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Du kan lägga till en bild till din kommentar genom att klicka här.
Du kan även manuellt ange URL mellan [img] och [/img]-taggar.

Loading Disqus Comments ...