Författare:
• 2009-01-09 10.01

Den här utmaningen ingår i en serie utmaningar där du kommer att återvända till samma plats flera gånger, med olika frågor och synvinklar.

Den första utmaningen är att hitta en plats i din omgivning som du vill utforska. Det kan vara allt ifrån ditt eget kök, till en begränsad del av en stad, huvudsaken är att platsen intresserar dig och att du kan ta dig dit någon gång i veckan.

Välj din plats så att du känner att du i sinom tid kan komma den närmare, förstå dess identitet och hitta de attribut som identifierar just denna plats.

Ta en bild av platsen och berätta varför du valde den.

Sneak peak
2009-01-16: Återvänd till din plats vid olika tidpunkter och i olika väder, och fotografera den med ljuset i åtanke. Hur förändras platsens karaktär?


2009-01-23: Fotografera speciella detaljer, vilka detaljer karaktäriserar just din plats?


2009-01-30: Ta tre bilder som förklarar din upplevelse av platsen för betraktaren. Tänk på ljus, helhet och detaljer. Är det en ful eller fin plats? Städad eller ostädad? Vill du att betraktaren ska tycka om den här platsen eller inte? Vill du förmedla att platsen är solig eller regnig? Är det en plats som finns i dagsljus, eller är det alltid natt där?


2009-02-06: Hitta platsens historier och berätta någon av dem med hjälp av tre bilder.

Du kan följa upp alla kommentarer genom RSS 2.0 feeden. Du kan lämna en kommentar eller trackback från din egen site.
One Response
  1. anpe says:

    Det är en jättebra utmaning och jag kan bara beklaga att jag inte hunnit ta tag i detta riktigt ännu men det kommer jag att göra och backposta.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Du kan lägga till en bild till din kommentar genom att klicka här.
Du kan även manuellt ange URL mellan [img] och [/img]-taggar.

Loading Disqus Comments ...